پرندگان، به خصوص طوطیسانان، به دلیل توانایی تقلید صداها، از جمله حرف انسان، شناخته میشوند. با کمی صبر، حوصله و تمرین میتوانید به پرنده خود صحبت کردن را آموزش دهید.
بهترین راه برای تشویق پرندگان به صحبت کردن، انتخاب چند کلمه کوتاه برای شروع است، برای مثال نمونههایی از کلمات خوب برای شروع عبارتند از «سلام»، «خداحافظ»، «شب بخیر» یا حتی اسم خود پرنده.
چه پرنده هایی میتوانند صحبت کنند؟
در حالی که همه طوطیسانان تا حدی توانایی تقلید صدا را دارند، برخی از گونهها به دلیل استعداد بیشترشان در صحبت کردن و تقلید گفتار انسان، به عنوان “پرندگان سخنگو” شناخته میشوند.
- طوطی خاکستری آفریقایی: این طوطیها به دلیل هوش و توانایی بالایشان در تقلید کلمات و عبارات پیچیده، به عنوان باهوشترین پرندگان سخنگو شناخته میشوند.
- عروس هلندی: این طوطیهای کوچک و دوستداشتنی نیز میتوانند کلمات و عبارات ساده را یاد بگیرند، به خصوص اگر از سن کم آموزش ببینند.
- طوطیهای حلقهای هندی: این طوطیها به خاطر توانایی شان در تقلید صدای انسان و همچنین صدای سایر حیوانات معروف هستند.
- کاکادو: این طوطیهای بزرگ و پر سر و صدا نیز میتوانند صحبت کنند، اما ممکن است آموزش آنها سختتر باشد.
- طوطیهای آمازون: این طوطیها به تنوع صداها و آوازهای زیبایشان معروف هستند و میتوانند کلمات و عبارات را نیز یاد بگیرند.
علاوه بر این پرندگان، گونههای دیگر طوطیسانان نیز ممکن است تا حدودی صحبت کنند. توانایی صحبت کردن در پرندگان به عوامل متعددی مانند گونه، سن، جنسیت، شخصیت، محیط و آموزش بستگی دارد.
مشکلات نگهداری پرندگان را بدانید و به یاد داشته باشید که همه پرندگان صحبت نمیکنند، حتی اگر از گونههای سخنگو باشند. اگر میخواهید پرندهای داشته باشید که حتماً صحبت کند، کاسکو را در نظر بگیرید.
راهنمای گام به گام حرف زدن پرنده
اگر پرنده واگذاری است، پیش از آنکه بخواهید با پرنده خود وارد مکالمه شوید، زمان زیادی را صرف ایجاد رابطه با او کنید. این کار را میتوانید با بیرون آوردن او از قفس برای بازی، صحبت کردن با او و غذا دادن انجام دهید.
در کل کلمات ساده، وقتی با اشتیاق گفته شوند، برای اکثر طوطیها جالبتر میشوند. توجه داشته باشید وقتی با پرنده خود صحبت میکنید، این کار را با لحنی شاد و مثبت انجام دهید.
هنگامی که کلمات انتخابی خود را تکرار میکنید، پرنده خود را تماشا کنید. اگر به دقت توجه کنید، احتمالاً خواهید دید که برخی کلمات توجه او را بیشتر از بقیه جلب می کند. از کلمهای که پرنده شما بیشتر به آن واکنش نشان میدهد برای اولین «کلمه تمرینی» خود استفاده کنید.
هنگامی که کلمهای را پیدا کردید که پرندهتان به آن علاقه دارد، آن را تا جایی که میتوانید برای او تکرار کنید. طوطیها از طریق تکرار یاد میگیرند تقلید کنند، بنابراین تکرار مداوم کلمه تنها راهی است که پرنده شما را تشویق میکند تا آن کامه را یاد بگیرد.
روش های تکمیلی صحبت کردن پرنده
در حالی که همیشه برای صاحبان بهتر است که مستقیماً به حیوانات خانگی خود آموزش دهند، برخی از صاحبان برای کمک به آموزش صحبت کردن پرندگان خود از ابزارهای آموزشی اضافی مانند صدا های آماده و سی دی استفاده می کنند.
استفاده از این ابزارها می تواند موثر باشد و مطمئناً روند آموزش را مختل نمی کند، اما باید بدانید که آنها جایگزین تعامل مستقیم نیستند و فقط باید به عنوان ابزارهای آموزشی مکمل استفاده شوند.
سریعترین راه برای تشویق پرنده به صحبت کردن، ایجاد یک برنامه تمرینی و کار با آن هر روز است. با این حال، حتی این روش هم به طور کامل تضمینی نیست.
در حالی که برخی پرندگان به سرعت گفتار انسان را یاد می گیرند، برخی دیگر برای گفتن اولین کلمه خود ماه ها یا حتی سال ها طول می کشد. برخی از آنها اصلاً صحبت نخواهند کرد، حتی کسانی که با پشتکار با حیوانات خانگی خود کار می کنند، گاهی اوقات با پرندهای روبرو میشوند که حرفی نمیزند.
اگر احساس میکنید پرنده شما بیش از حد طول میکشد تا صحبت کند، سعی کنید چیز سادهتری مانند سوت زدن پرنده را به او آموزش دهید. بسیاری از پرندگان سوت زدن را بسیار آسانتر از تقلید گفتار میدانند و ممکن است به همین دلیل تمایل بیشتری به امتحان کردن آن داشته باشند.
با عشق، صبر و تمرین و زمان آموزشی زیاد، اکثر پرندگانی که عضو خانواده طوطی ها هستند، یاد می گیرند که چیزی را تقلید کنند.
نکات مهمی که باید برای حرف زدن پرنده به آن توجه کنید:
1. انتخاب پرنده مناسب
گونه: برخی از گونههای پرندگان مانند طوطی و کاسکو به دلیل هوش و استعدادشان در تقلید صدا، برای آموزش صحبت کردن مناسبتر هستند.
سن: بهترین سن برای آموزش صحبت کردن به پرندگان، جوانی است. پرندگان جوان ذهن انعطافپذیرتری دارند و یادگیری برایشان آسانتر است.
شخصیت: پرندهای را انتخاب کنید که جسور، کنجکاو و اجتماعی باشد. پرندگانی که ترسو یا گوشهگیر هستند، به احتمال زیاد تمایل کمتری به یادگیری دارند.
قفس بزرگ: از قفسی استفاده کنید که به اندازه کافی بزرگ باشد تا پرنده شما بتواند در آن به راحتی حرکت کند. قفس باید دارای اسباببازی، میلههای نشیمن و ظرف آب و غذا باشد.
اسباببازی: اسباببازیهای مختلفی را در قفس قرار دهید تا پرنده شما سرگرم شود و ذهنی فعال داشته باشد.
2. تکنیکهای آموزشی
تمرینات کوتاه: جلسات آموزشی را کوتاه و سرگرمکننده نگه دارید. 5 تا 10 دقیقه در روز کافی است.
تشویق و پاداش: هنگامی که پرنده شما کلمهای را به درستی تقلید کرد، به او تشویق و پاداش بدهید، مانند خوراکی لذیذ یا نوازش.
حوصله به خرج دهید: به یاد داشته باشید که آموزش صحبت کردن به پرندگان زمان میبرد. ممکن است هفتهها یا حتی ماهها طول بکشد تا پرنده شما اولین کلمه خود را به زبان بیاورد.
نکات تکمیلی صحبت کردن پرنده:
- از فریاد زدن یا تنبیه پرنده خود خودداری کنید. این کار فقط باعث استرس و اضطراب پرنده شما میشود و فرآیند یادگیری را مختل میکند.
- هنگامی که با پرنده خود صحبت میکنید، با او ارتباط چشمی برقرار کنید. این کار به او کمک میکند تا حرکات لبهای شما را ببیند و کلمات را بهتر تقلید کند.
سخن پایانی
حتی اگر پرنده شما هرگز یک کلمه هم صحبت نکند، نباید احساس ناراحتی کنید.
آموزش گفتار، تعامل و اجتماعی شدن همگی به تقویت پیوند بین شما و حیوان خانگی شما کمک می کند، بنابراین اگر پرنده شما ساکت بماند، همچنان می توانید مطمئن باشید که یک همراه دوست داشتنی، باهوش و جالب به دست خواهید آورد.